Dacă te înspăimântă, fă-o!

Posted: 23 aprilie 2017 in Repere in viata
Etichete:, , , , ,

Exact acesta a fost titlul unui discurs de-al meu de acum două săptămâni, ținut la Cluj, în fața unui public care nu mă cunoștea. Aveam opt minute să povestesc șirul întâmplărilor care mi-au marcat și schimbat viața. Bineînțeles că nu m-am încadrat în timp. Însă acest binevenit exercițiu de spontaneitate și rememorare mi-a adus altceva.

Mi-a amintit că mai toate deciziile cruciale din viața mea au stat sub semnul emoției, a fricii de necunoscut, de nou. Și că, bune, rele, toate m-au adus aici. Aș schimba ceva? Din ce, din frică de trecut?

Fară a fi prea profund în acest sens, am realizat, uitându-mă în urmă, ca nu regret nici o decizie luată cu „gol în stomac”, „cu frică”, „cu disconfort”, cu emoție. Toate au însemnat o depășire a condiției mele de până atunci. Toți pașii mei făcuți înainte au fost de fapt renunțări sau pierderi. Unele chiar dureroase.

Ce am învățat din asta? Că orice pierdere sau durere ne transmite un mesaj. Un mesaj neplăcut și fără tâlc pe moment, când ne consumă o parte din ceea ce suntem până atunci. Însă, revăzut peste ceva timp, fiecare astfel de moment poartă mesajul lui. Și el face loc în viața noastră unei noi ipostaze, mai bună. Trebuie doar să-i ascultăm mesajul la timpul potrivit, fără frică. Iar, despre cele doua ipostaze ale fricii, în articolul următor…

Comentarii
  1. Codarean Cristian spune:

    Fiecare decizie este unica , buna sau rea trebuie asumată , iar primul gând e de obicei cel care contează , așa ca decide fără frica și asumă-ti și dacă totuși ai greșit, cereți scuze și învață din asta , cancerul lumii moderne este frica de răspundere și astfel purtam decizia pe palme fine către cei care decid , iar când sunt doar câțiva aceștia avem dictatura , și dacă nu ma credeți vedeți – Erdogan , Putin , Trump și poate Le Pen …. bravo Gabi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s